Våre legemidler

Øyedråper som tilfører fukt og lindrer symptomer ved tørre øyne.


Hyprosan®

basisbehandling som passer deg som har lette eller middels store plager*

Hyprosan er et tåreerstatningsmiddel som inneholder hypromellose, og som fungerer som erstatning for tårevæsken, det vil si smører og fukter øyet. Ved drypping fordeles Hyprosan over øyet og holder tårefilmen stabil i lengre tid, noe som gir lindring og en mer behagelig følelse. Hyprosan er godt egnet som basisbehandling av tørre øyne.

Dråpeflaske uten konserveringsmiddel

Hyprosan uten konserveringsmiddel gir en enkel og bekvem behandling fordi du kan bruke en dryppflaske i stedet for en endosebeholder. Det betyr også at risikoen for svie og irritasjon i øyet er mindre sammenlignet med konserverte dråper. Hyprosan kan brukes med kontaktlinser. Bivirkninger (lokal svie, øyesmerter og tåkesyn) er rapportert for hypromellose, men dette er mindre vanlig.

Dosering

Hyprosan dryppes i hvert øye tre ganger om dagen eller ved behov. Hyprosan er et reseptfritt legemiddel. Hyprosan fås i dråpeflaske på 1×10 ml og 3×10 ml. En åpnet dråpeflaske kan brukes i én måned. Les mer i pakningsvedlegget eller på Felleskatalogen.no

*Tåreerstatning - preparatoversikt over reseptbelagte legemidler Hentet fra www.janusinfo.se


Cationorm®

med lipider

Takket være den positivt ladede lipidemulsjonen sprer væsken seg raskt over øyeoverflaten, som er negativt ladet. Det gir en effektiv og langvarig lindring av symptomer som svie, kløe, irritasjon, rennende og trette øyne.

Cationorm øyedråper beskytter, smører og fukter øynene dine ved å virke på alle de tre lagene i tårefilmen. Cationorm sprer seg raskt og jevnt over øyet, akkurat som de naturlige tårene dine, og dette sørger for en herlig fuktighetsgivende følelse.

Cationorm inneholder ikke konserveringsmiddel. Det betyr at risikoen for svie og irritasjon i øyet er mindre sammenlignet med konserverte dråper. Siden Cationorm er en konserveringsfri løsning, kan den også brukes sammen med alle typer kontaktlinser.

Cationorm dråpeflaske

Cationorm fås i en konserveringsfri dråpeflaske på 10 ml. Flasken kan brukes i 3 måneder etter at den er åpnet.

Dosering

Cationorm doseres etter behov. En vanlig dosering er 1–4 ganger per dag i hvert øye.


Oftagel®

øyegel for deg som er mye plaget og ikke vil dryppe så ofte*

Oftagel er et tåreerstatningsmiddel som brukes for å lindre symptomer ved tørre øyne. Oftagel har høyere viskositet enn vanlige dråper og sitter derfor lenger igjen på øyet.

Forpakninger

Oftagel øyegel fås i endosebeholdere uten konserveringsmiddel i pakker på 30 eller 120 stykker. Oftagel er et reseptfritt legemiddel som kan kjøpes på apotek. Les mer i pakningsvedlegget eller på Felleskatalogen.no.

Dosering

Vanligvis er det nok å dryppe Oftagel 1–4 ganger per dag. I forbindelse med drypping kan det forekomme kortvarig tåkesyn og svie.

*Tåreerstatning - preparatoversikt over reseptbelagte legemidler Hentet fra www.janusinfo.se